De keukenkoningin en de hertogin van Cambridge

kitchen queen

Koningin Elizabeth heeft altijd een speciale band met eten gehad. Haar smaak was ongelooflijk specifiek en ze bleef het grootste deel van haar leven bij hetzelfde menu.

Een van haar favoriete gerechten waren scones. Ze bestelde ze altijd wanneer ze op reis was en op zoek was naar een plek om ontspannen te eten. Ze vond ze lekker met een stuk boter of jam erop en thee was altijd haar favoriete drankje.

Een ander toetje waar ze dol op was, was een posset met citroen. Het is een zoete lekkernij gemaakt met citrusachtige citroenmeringue. Dit was een veelgebruikt toetje bij koninklijke feesten, waaronder het diamanten jubileum en het platina jubileum in 2021.

Ze hield ook van een gerecht genaamd Morecambe Bay-potgarnalen, kleine bruine garnalen die werden gekookt in boter en een geheime mix van kruiden en vervolgens werden geserveerd met warme toast. Dit was een van de weinige gerechten die ze door het land zou reizen om te eten en een heel belangrijk onderdeel van haar leven.

Haar keuken was nooit een puinhoop, zelfs niet toen ze in Buckingham Palace woonde. Er was geen rommel of een heleboel spullen in de buurt, wat betekende dat ze kon koken wat ze maar wilde en zich geen zorgen hoefde te maken dat het vies werd of besmeurd met vuil.

Kate Middleton, de hertogin van Cambridge, lijkt veel op koningin Elizabeth in die zin dat ze dol is op eten en dat ze haar keuken graag netjes houdt. Maar zij en prins William eten niet noodzakelijkerwijs op dezelfde manier als de koningin.

Ze hebben hun eigen aparte keukens en de koningin zal waarschijnlijk niet rondhangen in de keuken van Kate of Wills als ze op bezoek komt. En het is vrij duidelijk dat de koningin niet wil worden opgehangen om te drogen in een keuken waarin ze ook niet wist hoe ze moest koken.

Ze was naar verluidt ook niet onder de indruk van een recept dat Darren McGrady voor haar kookte. Hij noemde het “Veiled Farmer’s Daughter”, wat ze in twijfel trok en een geschreven briefje naar de chef stuurde nadat ze het voor het eerst had geprobeerd.

Gelukkig hielp McGrady de koningin om het recept te accepteren. Het is een eenvoudige maar bevredigende zomertraktatie, gegarneerd met verse bessen en room. Het is een perfect dessert voor elk feest of elke bijeenkomst die iets lichts en verfrissends nodig heeft.

Het is ook een geweldige ontbijttraktatie, vooral als je de koningin een weekend op bezoek hebt. Ze is geen ontbijtmens, maar ze zal het voor haar gasten hebben als het moet.

Als je een chef-kok bent en je klanten als de koningin wilt bedienen, overweeg dan deze tips van haar voormalige chef-kok, Darren McGrady.

De beste manier om indruk te maken op een klant is door een maaltijd voor ze te koken die ze nog nooit eerder hebben gehad, maar je moet een beetje voorzichtig zijn. Als je het niet goed doet, willen ze misschien niet meer terugkomen naar je restaurant.

Het is een goed idee om bij de basis te beginnen, zodat je een basis kunt leggen voor meer geavanceerde recepten. Het is ook een goed idee om ervoor te zorgen dat je alle ingrediënten hebt voordat je begint met koken. Dit bespaart u later veel moeite en tijd.