Zijn hanglampen uit de mode?

zijn hanglampen uit de mode

Zijn hanglampen uit de mode?

Hanglampen zijn een tijdloze manier om een vleugje elegantie en persoonlijkheid aan elke kamer toe te voegen. Ze zijn te vinden in verschillende ontwerpen en afwerkingen en zijn een goede keuze voor zowel traditionele als moderne huizen. Ze kunnen u ook helpen besparen op energiekosten, omdat ze volgens Color Cord Company niet veel gloeilampvermogen nodig hebben.

Keukens en eetkamers zijn ideaal voor hanglampen omdat ze geweldige verlichting bieden boven aanrechtbladen zonder waardevolle vloerruimte in beslag te nemen. Ze zijn vooral populair boven schiereilanden en eilanden omdat ze voldoende verlichting bieden zonder een in het oog springend brandpunt te creëren of uw zicht te belemmeren.

Deze armaturen kunnen ook geweldig staan boven een tafel of bar, en ze bieden een gemakkelijke en goedkope manier om karakter aan elk ontwerpschema te geven. Ze zijn vooral populair in meer traditionele huizen en kunnen goed samengaan met een boerderijdecor, een rustiek kamerontwerp of een industriële inrichting.

Als je niet zeker weet of je een hanglamp voor je ruimte moet kopen, overweeg dan deze tips en ideeën:

Voeg wat kleur toe aan je hangers

Als je huis overwegend neutrale kleuren heeft, kan het toevoegen van een vleugje kleur aan je hangende tinten een groot verschil maken in het algehele uiterlijk van je ruimte. Dit kan worden gedaan met eenvoudige doe-het-zelftrucs, zoals het schilderen van lampenkappen van helder glas met gekleurde Mod Podge of met meer uitgebreide opties, zoals het vervangen van het heldere glas van de kap door een kleurrijk glas.

Hangers van rotan en bamboe

Als je wat textuur aan je huis wilt toevoegen, zijn hanglampen van gevlochten rotan een uitstekende optie. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende afwerkingen, van lichtbeige tot donkerbruin, en kunnen een breed scala aan stijlen en decors aanvullen.

Een andere optie voor het toevoegen van een vleugje textuur is een kroonluchter van bamboe. Dit type licht straalt een zachte, warme gloed uit waardoor het een uitstekende aanvulling kan zijn op je eetkamer of woonkamer (via A Blissful Nest).

Er zijn verschillende bamboe hanglampen beschikbaar met verschillende patronen en gaten in hun met de hand gebreide lampenkappen. Sommige hebben ruitpatronen die doorlopen tot aan de onderkant, terwijl andere een rieten band in het midden hebben.

Deze geweven bamboe verlichtingsarmaturen kunnen een uitstekende keuze zijn voor een ongedwongen, uitnodigende sfeer en zullen goed werken bij familiefeesten of etentjes. Ze zijn een leuk alternatief voor kroonluchters als je geen zin hebt in het installeren en onderhouden van een kroonluchter.

Metalen en afwerkingen mengen

Ontwerpen van gemengde metalen hanglampen zijn tegenwoordig populair en ze kunnen je helpen om een fris visueel element toe te voegen aan het decor van elke kamer. Ze passen heel goed in moderne, eigentijdse omgevingen, maar ze kunnen ook een goede keuze zijn in een meer rustieke, industriële omgeving.

Ze kunnen ook een slimme manier zijn om duurzame materialen te gebruiken in de inrichting van je huis. Je vindt een grote selectie hangers gemaakt van gerecyclede materialen, zoals hergebruikt blik of hergebruikt hout.