Rose Uniacke: Inspirerendukendesigner voor interieur en lifestyle

Rose Uniacke is een Brits interieurontwerper en zakenvrouw. Ze staat bekend om haar elegante en minimalistische ontwerpen, die zowel modern als klassiek zijn. Haar werk omvat woonruimten, commerciële ruimten en meubel- en textielontwerp.

Achtergrond van Rose Uniacke

Geboren in 1961 als dochter van David Dundas, een Britse componist, en Shirley Bassey, een beroemde zangeres, groeide Uniacke op tussen kunst, muziek en mode. Dit heeft zeker haar ontwerpstijl beïnvloed en haar aangemoedigd om de creativiteit in alle aspecten van haar leven te omarmen. Uniacke studeerde kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Oxford en begon haar carrière in de antiekhandel in Parijs en Londen.

Designs van Rose Uniacke

Rose Uniacke’s ontwerpstijl kenmerkt zich door een nadruk op eenvoudige, tijdloze vormen en gebruik van hoogwaardige materialen en bekledingen. Haar ontwerpen zijn ingetogen maar warm, met een nadruk op de kleine details die een ruimte tot leven brengen. Ze ontwerpt alles, van meubels tot verlichting, en is ook betrokken bij ruimteplanning en het creëren van op maat gemaakte oplossingen voor elke klant.

Woonruimtes

Uniacke’s woonruimtedesigns zijn zo ontworpen dat ze de levensstijl en smaak van de klant weerspiegelen. Haar stijl is ingetogen luxe, met gebruik van hoogwaardige materialen zoals antieke en op maat gemaakte meubels, luxueuze stoffen en zorgvuldig uitgekozen kunstwerken.

Commerciële ruimtes

Uniacke’s commerciële ontwerpen omvatten alles van kunstgalerieën tot boetieks en restaurants. Haar doel is om ruimtes te creëren die de persoonlijkheid van het bedrijf weergeven en uitnodigen tot persoonlijke ervaringen.

Meubels en decor

Rose Uniacke’s collectie van meubels en decor-items omvat objecten die zowel modern als klassiek en stevig zijn. Haar meubels bijvoorbeeld zijn ontworpen om te worden doorgegeven van generatie op generatie. Ze maakt ook verlichting, vloerkleden, stoffen en behang dat haar kenmerkende minimalistische stijl weerspiegelt.

Bekendheid en erkenning

Rose Uniacke’s werk is te zien geweest in verschillende befaamde publicaties zoals AD, Architectural Digest, Elle Decoration en House and Garden. Haar ontwerpen zijn ook te zien geweest in gerenommeerde galerieën over de hele wereld. Uniacke heeft talloze prijzen toegekend gekregen, waaronder de International Design and Architecture Award in de categorie Wonen en Klassiek Design in 2015.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *