Hoe wandlampen en schansen te kiezen en te installeren

wandlampen

Als u overweegt een nieuwe wandlamp of schans aan te schaffen, kunt u deze verschillende stijlen overwegen. U vindt een verscheidenheid aan verschillende stijlen en ontwerpen, variërend van een eenvoudige swingarmlamp tot een meer uitgebreide wandlamp. Als je een speciale ruimte in huis hebt, overweeg dan om een ​​unieke wandlamp te kopen die is ontworpen door een kunstenaar.

Een wandlamp kiezen

Er zijn veel verschillende stijlen en maten wandlampen verkrijgbaar. Het kiezen van de juiste voor uw huis hangt af van uw esthetiek en het doel van de kamer. Een vintage wandlamp kan bijvoorbeeld een traditionele inrichting aanvullen, terwijl een strakke, moderne wandlamp een kamer een meer eigentijdse uitstraling geeft. Daarnaast kan een rustieke wandlamp een mooie aanvulling zijn op een ruimte met een rustiek thema.

Moderne wandlampen zijn er in verschillende materialen en stijlen, van metaal tot textiel. Sommige zijn zelfs versierd met decoratieve ontwerpen. De sleutel is om er een te kiezen die past bij de inrichting van je kamer en die subtiel genoeg is om hem niet te overweldigen. Het is belangrijk om te onthouden dat het belangrijkste doel van een wandlamp is om verlichting te bieden en niet om de kamer te overweldigen.

Een wandlamp is een uitstekende keuze voor algemene verlichting, maar kan ook dienen als taakverlichting in bepaalde ruimtes. Omdat het vaak lastig is om de helderheid van bovengrondse armaturen aan te passen, zijn wandlampen hier ideaal voor.

Een schans kiezen

Schansen zijn een uitstekende keuze voor het verlichten van een gang. Ze zorgen voor de juiste hoeveelheid verlichting en zijn niet groot genoeg om veel ruimte in beslag te nemen. U moet echter overwegen waar u ze gaat plaatsen. In sommige gevallen zijn dubbele schansen het beste voor een slaapkamer, waar u ze 30 tot 36 inch boven uw bed moet plaatsen. Je moet er ook voor zorgen dat de schansen ten minste één voet uit elkaar staan ​​van het hoofdeinde.

Schansverlichting is verkrijgbaar in een breed scala aan stijlen en ontwerpen. U kunt kiezen uit degenen die passen bij de inrichting van uw kamer. U kunt ook schansen kiezen die uniek zijn voor het ontwerp en de functie van uw kamer. Voordat u een schans koopt, moet u echter eerst de productspecificaties onderzoeken.

Een wandlamp schans kan een modern tintje aan uw kamer geven. Deze armaturen kunnen van verschillende materialen zijn gemaakt. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een gouden of zwarte schans als u een vleugje klasse aan uw badkamer wilt toevoegen. Zorg ervoor dat de schansen passen bij de rest van je inrichting, inclusief kranen en deurknoppen. Sconces kunnen u zowel gerichte taakverlichting als diffuus omgevingslicht geven.

Een zwenkarmlamp kiezen

Swing-arm wandlampen kunnen een geweldige manier zijn om licht toe te voegen aan een kamer. Ze kunnen in verschillende omgevingen worden gebruikt, van lezen in bed tot licht schijnen op twee verschillende stoelen. Ze zijn ook een uitstekende manier om je inrichting te verbeteren. Bij het kiezen van een wandlamp is het belangrijk om rekening te houden met uw behoeften, inrichting en beschikbare ruimte voordat u een beslissing neemt.

Een van de belangrijkste kenmerken van een zwaaiarm wandlamp is het feit dat ze geen vloeroppervlak in beslag neemt, waardoor ze minder snel omvalt. Bovendien is het gemakkelijker om het te verplaatsen voor verschillende taken. Ter vergelijking: staande lampen nemen veel ruimte in beslag en kunnen lastig te verplaatsen zijn. Toch zijn er bij het kiezen van een zwenkarm wandlamp drie zaken om rekening mee te houden:

De belangrijkste factor is de keuze voor een hoogwaardige swingarm wandlamp met leeslamp. Deze lampen zijn meestal duurzamer dan andere opties, en ze zullen u op de lange termijn veel geld besparen.

Een schans installeren

Het installeren van een wandlamp schans vereist een paar eenvoudige stappen. Verwijder eerst de montagebeugel en markeer het gebied op de muur waar de schans zal worden geplaatst. Boor daarna gaten voor ankers door de muur met behulp van een kleine boor en gipsplaatankers. De gaten moeten ondiep zijn, maar groot genoeg voor het anker om aan te sluiten.

Verwijder vervolgens de bestaande gloeilamp en glazen kap. Draai met uw andere hand de schroeven los waarmee de glazen kap vastzit. Zorg ervoor dat u de spanningvoerende delen van de schakelaar niet aanraakt. Zodra deze stappen zijn voltooid, schroeft u de schans op zijn plaats. Zodra de schans is bevestigd, schakelt u het licht in en controleert u op juiste bedrading.

Om een ​​wandlamp schans te installeren, hebt u een plafonddoos en elektrische bedrading nodig. De meeste wandlampen worden op een stijl in de muur gemonteerd. Eenmaal geïnstalleerd, moet u de montageplaat en de schansluifel uitlijnen zodat de schans waterpas op de muur zit.