Kiezen voor hanglampen boven eilandtellers

hanglampen boven eiland

Het toevoegen van hanglampen boven eilandtellers kan een geweldige manier zijn om een oogverblindende keuken te creëren. Als je je afvraagt wat je moet kiezen, houd er dan rekening mee dat de grootte van je ruimte en het aantal lampen dat je hebt het algehele lichteffect bepalen. Hoewel een enkele hanger een leuke touch kan zijn, is het niet altijd haalbaar, vooral als je lage plafonds hebt. Als u echter een groot stijlstatement wilt maken, zal een kroonluchter het lukken.

Sterker nog, een kleine kroonluchter op je kookeiland is wellicht functioneler dan je denkt. Het zal niet alleen een aangename sfeer bieden, het zal ook zorgen voor voldoende taakverlichting voor degenen die snijden en in blokjes snijden. Maar om de beste resultaten te bereiken, moet u het juiste model kiezen. Het kiezen van een kroonluchter die te groot is voor de ruimte, zal niet op zijn plaats lijken en zal niet het beoogde doel dienen.

Een kroonluchter is een solide keuze voor keukeneilanden, maar u moet uw opties overwegen voordat u er een koopt. U zult merken dat de meeste kroonluchters in verschillende maten en stijlen verkrijgbaar zijn, van traditioneel tot modern. Afhankelijk van uw smaak kunt u ook kiezen voor kroonluchters in metallic afwerkingen zoals messing of brons. Het belangrijkste om te overwegen is de grootte van uw eiland. In het ideale geval heb je minimaal 87 inch aanrechtruimte nodig om drie hangers van 9 inch te passen. Dat gezegd hebbende, je kunt genoegen nemen met kleinere en ze indien nodig in tweeën snijden.

Evenzo moet u rekening houden met het type lampen dat u heeft en het type licht dat ze zijn. Hanglampen en lampen kunnen worden gekoppeld, maar u moet ervoor zorgen dat de armaturen van hetzelfde type zijn. Tenzij je een gedurfd designstatement wilt maken, wil je waarschijnlijk lampen kiezen die wat veelzijdiger zijn.

De beste manier om dit te doen is door te kiezen voor een multi-hanglamp die een mix is van inbouw en hangend. Dit laatste vereist een beetje finegling, maar je krijgt een meer gepolijste afwerking. Een andere optie is het gebruik van een kroonluchter of een combinatie van een kroonluchter en een lichtslinger.

Ten slotte is de meest effectieve manier om je eiland te verlichten het gebruik van meerdere hangers. De vuistregel is om er minimaal twee te hebben. Ter vergelijking is het ook een goed idee om een derde lamp te hebben. Het gebruik van een lichtslinger boven je eiland geeft je de mogelijkheid om het licht rond het gebied te verplaatsen om het beste effect te krijgen.

Aangezien een kookeiland vaak wordt gebruikt voor het bereiden van voedsel, is het geen verrassing dat het de populairste plek is om rond te hangen. Of u nu gasten ontvangt of aan uw nieuwste recept werkt, voldoende licht is een must. Dit vermindert ongelukken en gevaren en maakt het bereiden van maaltijden een fluitje van een cent. Natuurlijk kan de taak van het bepalen van de juiste verlichtingsarmaturen ontmoedigend zijn, dus raadpleeg een elektricien voor de details.