Oluce Coupe Tafellampen

oluce coupe tafellamp

De Oluce Coupe collectie is een van de meest populaire en prestigieuze collecties van het Italiaanse verlichtingsmerk. Verkrijgbaar in verschillende stijlen, van de historische tafellamp tot vloer- en wandlampen, de Coupe is in de loop der jaren geëvolueerd tot veel verschillende varianten. Het klassieke ontwerp van de Coupe tafellamp heeft plaatsgemaakt voor meer eigentijdse versies, evenals een breed scala aan andere modellen.

Mini Coupe tafellamp

De Oluce Coupe Mini Coupe tafellamp bootst getrouw de originele Coup tafellamp na, ontworpen door Joe Colombo in de jaren 60. Deze replicalamp is verkleind, maar toch trouw aan het kleurenpalet en de vorm van de originele lamp. Het heeft prestigieuze designprijzen ontvangen, waaronder de International Design Award van het American Institute of Interior Designers in 1968.

Oluce’s Coupe tafellamp is verkrijgbaar in verschillende afwerkingen en heeft nu een kleinere, miniatuurversie, de Mini Coupe. Met een hoogte van slechts 34 cm heeft hij dezelfde kracht en stijl als het origineel. De Mini Coupe is ook verkrijgbaar in verschillende nieuwe eigentijdse kleuren.

Coupé 2202 tafellamp

De Oluce Coupe 2202 tafellamp heeft een simpele, klassieke uitstraling. Het heeft een verchroomde voet en arm, evenals een halfcilindrische lampenkap. Hij is in hoogte verstelbaar en geeft direct, indirect licht. Deze tafellamp is ontworpen door Joe Colombo en is een klassieker uit de Oluce collectie. Dit model is te koop in verschillende kleuren, waaronder wit.

De Oluce Coupe 2202 tafellamp is een iconisch ontwerp dat deel uitmaakt van de geschiedenis van het bedrijf. Het is ontworpen door Joe Colombo, een toonaangevende ontwerper in de verlichtingsindustrie. In 1967 won de Oluce Coupe tafellamp de “International Design Award” van het American Institute of Interior Design en is opgenomen in verschillende museum- en designcollecties. Het is ook opgenomen in de permanente collecties van het New Yorkse MOMA en het Neu Sammlung Museum in München.

Coupé vloerlamp

De Oluce Coupe Vloerlamp is een veelzijdige verlichtingsarmatuur met een klassiek design en een moderne twist. Deze lamp is gemaakt van verchroomd metaal en een gelakte aluminium kap, heeft een verstelbare hoed en diffuus licht. De lamp kan worden gebruikt als bedlamp of als leeslamp. Ontworpen door Joe Colombo, is de Coupe 100% origineel en verkrijgbaar in verschillende limited edition series.

De Coupe-serie begon met de Arched Coupe, een verfijnde lamp met een halfbolvormige lampkop. Het is erg ingewikkeld om te produceren, maar Oluce slaagde erin een gebogen vloerlamp te produceren die zowel esthetisch als functioneel was. De voet van deze lamp is gegroefd en heeft een speciale kunststof handgreep waarmee de hoogte van de lamp eenvoudig kan worden aangepast. De lampkop van gemoffeld plaatstaal is verstelbaar voor elke hoogte en de voet is ontworpen om vlak tegen de muur te passen.

Coupé booglamp

De Oluce Coupe Arched Table Lamp combineert een gelakte metalen voet met een verstelbare aluminium reflector om het licht zowel van onder als van boven te richten. Dit ontwerp wordt geroemd om zijn strakke eenvoud en schoonheid. De lamp is verkrijgbaar in verschillende kleurvarianten. Een tafellamp van dit type is een prima keuze voor een moderne woning, kantoor of andere plek waar verlichting gewenst is.

De Coupe collectie is een iconisch Italiaans design en deze tafellamp is daar een mooi voorbeeld van. De unieke verchroomde steel en gelakte aluminium basis bieden een eigentijdse uitstraling. De lampen zijn verkrijgbaar in verschillende neutrale kleuren en afwerkingen die passen bij de meeste interieurontwerpen. De Coupe tafellamp ziet er bijzonder mooi uit bovenop een massief houten bijzettafel.

Atollo tafellamp

De Atollo tafellamp is een prachtig kunstwerk. Een prachtige cilinder van opaalglas rust op een bovengedeelte met twee afzonderlijke lampen. Oluce, opgericht in 1945 door Giuseppe Ostuni, is een gerenommeerd Italiaans designhuis dat een uitgebreide eigentijdse verlichtingslijn produceert. Het bedrijf is een pionier op het gebied van onderzoek op het gebied van verlichting en heeft samengewerkt met gerenommeerde ontwerpers over de hele wereld.

De Atollo tafellamp is een van de meest iconische stukken in Italiaans design. Zijn unieke geometrische vorm maakt hem zowel decoratief als functioneel. Het stuk won de Compasso d’Oro-prijs in 1979 en is opgenomen in de permanente collecties van verschillende designmusea.

Joe Colombo’s Atollo tafellamp

De Atollo tafellamp van Joe Colombo is een eenvoudig en elegant ontwerp dat elke ruimte zal verbeteren. Deze geblazen glaslamp heeft een cilindrische metalen reflector en is verkrijgbaar in tafel-, pendel- en wandlampversies. De vorm van de lamp is een harmonieus evenwicht tussen pure geometrieën. De transparante bol van geblazen glas omhult een cilindrische metalen reflector, die een etherisch licht in de ruimte projecteert.

De Atollo tafellamp heeft een eenvoudig geometrisch design waardoor het een icoon van Italiaans design is geworden. De lamp heeft een verchroomde steel en voet en de kap is verstelbaar. In 1968 won dit ontwerp de “International Design Award” vanwege zijn eenvoud.

Oluce’s Coupe tafellamp

Oluce’s Coupe tafellamp is een iconisch ontwerp. Deze tafellamp is verkrijgbaar in wit of zwart en heeft een innovatief mechanisme waarmee de koepelvormige kap op en neer kan bewegen. De koepel is ook zijdelings verstelbaar, waardoor het licht in verschillende richtingen kan worden geworpen. Deze moderne lamp is een van de meest populaire in het Oluce-assortiment en is opgenomen in de permanente collecties van het MoMa Museum in New York en het Neue Sammlung Museum in München.

De Coupe tafellamp is ontworpen door de beste Italiaanse ontwerper Joe Colombo in 1967 en is al meer dan vijf decennia populair. Oluce viert nu zijn 50e verjaardag en introduceert zijn geliefde Coupe tafellamp op kleinere schaal. Hij is slechts 34 cm hoog, maar behoudt de unieke kenmerken van het originele ontwerp.