Verner Panton Panthella Mini: Een Uitstekend Design Lampje

Introductie

De Panthella Mini is een iconische lamp die oorspronkelijk is ontworpen door de Deense ontwerper Verner Panton in 1971. Het ontwerp van de Panthella Mini is een verkleinde versie van de originele Panthella-lamp, die in 1972 is uitgebracht. De Panthella Mini is een tijdloze klassieker die de tand des tijds heeft doorstaan en vandaag de dag nog steeds populair is bij designliefhebbers van over de hele wereld.

Ontwerpgeschiedenis

De Panthella Mini is ontworpen door Verner Panton, die in de jaren zestig en zeventig bekend stond om zijn revolutionaire ontwerpen en kleurrijke esthetiek. Panton was een voorloper op het gebied van modern meubeldesign en hij had een enorme invloed op de popcultuur van zijn tijd. De Panthella-lamp was zijn eerste ontwerp voor het Deense verlichtingsbedrijf Louis Poulsen.

Het ontwerp van de Panthella-lamp was geïnspireerd op de vorm van een paddestoel en is verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren. De lamp heeft een wit melkglazen kap die het licht gelijkmatig verspreidt en een organische vorm die haar tijdloos maakt. Het ontwerp werd zo populair dat het in de jaren zeventig een van de best verkochte lampen ter wereld was.

In 2016 werd de Panthella Mini geïntroduceerd ter ere van de 40e verjaardag van het originele Panthella-ontwerp. De Panthella Mini behoudt de klassieke organische vorm van de originele Panthella-lamp, maar is verkleind tot een hoogte van slechts 33 cm. Het nieuwe formaat en de beschikbare kleuren maken de Panthella Mini een stijlvolle toevoeging aan elk interieur.

Ontwerpkenmerken

De Panthella Mini is een tafellamp die verkrijgbaar is in acht kleuren: wit, zwart, groen, geel, blauw, roze, rood en opaal. De lamp heeft een melkglazen kap die het licht zachtjes doorlaat voor een rustgevend en uniform lichteffect. De lamp heeft ook een reflector in de voet van de lamp, waardoor het licht van de lamp weerkaatst en versterkt wordt.

De Panthella Mini is voorzien van een touchdimmer, waarmee je de helderheid van het licht kunt aanpassen aan je stemming. De lamp heeft ook een LED-lichtbron die energiezuinig is en een lange levensduur heeft.

Conclusie

De Panthella Mini is een tijdloos en iconisch ontwerp dat de tand des tijds heeft doorstaan. De verkleinde versie van de originele Panthella-lamp is een stijlvolle tafellamp die verkrijgbaar is in verschillende kleuren en perfect is voor elk interieur. Met de touchdimmer kun je de helderheid van het licht aanpassen aan je stemming, terwijl de LED-lichtbron energiezuinig is en lang meegaat. Als je op zoek bent naar een fantastische designlamp voor je huis of kantoor, dan is de Panthella Mini een uitstekende keuze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *