De veelzijdigheid van draadglas: toepassingen en voordelen

Wat is draadglas?

Draadglas is een type glas dat versterkt is met een draadgaas, dat bedekt is met een polymeer. Dit gaas helpt om het glas te versterken en te voorkomen dat het bij breuk in kleine scherven uiteenvalt. Door deze eigenschappen wordt draadglas vaak gebruikt op plaatsen waar veiligheid en weerstand tegen inbraak en vandalisme belangrijk zijn.

Toepassingen van draadglas

Draadglas heeft verschillende toepassingen in de bouwsector. Enkele voorbeelden hiervan zijn:

Beglazing van deuren en ramen

Draadglas wordt vaak gebruikt om deuren en ramen te beglazen in gebouwen waar extra veiligheid vereist is, zoals gevangenissen, ziekenhuizen en scholen.

Brandbeveiliging

Draadglas is ook geschikt als brandwerend materiaal. Het kan worden geïnstalleerd in deuren en wanden om de verspreiding van vuur te voorkomen.

Decoratieve toepassingen

Draadglas kan ook gebruikt worden in decoratieve toepassingen zoals lampenkappen, meubels en deuren. Het geeft een unieke, industriële uitstraling.

Voordelen van draadglas

Draadglas heeft verschillende voordelen ten opzichte van andere soorten glas.

Veiligheid

Draadglas biedt extra veiligheid en beveiliging tegen inbraken en vandalisme. Doordat het bij breuk niet in kleine scherven uiteenvalt, is het ook minder gevaarlijk voor personen.

Brandveiligheid

Draadglas kan als brandbeveiliging dienen en de verspreiding van vuur voorkomen.

Meer privacy

Draadglas kan ook worden gebruikt om meer privacy te creëren in openbare ruimtes zonder dat er afbreuk gedaan wordt aan lichtinval.

Esthetische waarde

Draadglas heeft een unieke uitstraling en kan een bijzondere toevoeging zijn bij decoratieve toepassingen.

Hoe wordt draadglas gemaakt?

Draadglas wordt gemaakt door een stuk glas tussen twee rollers door te voeren waarbij er tegelijkertijd een draadgaas aan beide kanten van het glas wordt aangebracht. Vervolgens wordt het gaas bedekt met een polymeer dat als lijm fungeert tussen het glas en het draadgaas.

Conclusie

Draadglas is een veelzijdig type glas dat verschillende toepassingen kent in de bouwsector. Door de unieke eigenschappen zoals extra veiligheid en brandbeveiliging heeft draadglas een belangrijke rol in gebouwen waar deze aspecten van groot belang zijn. Ook decoratieve toepassingen kunnen worden gerealiseerd met draadglas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *