5 tips om je horloge te matchen met kleding

Een horloge koppelen aan kleding kan even eenvoudig als ingewikkeld zijn. Je bent misschien geobsedeerd door verfijnde kledinghighlights en vergeet het praktische.

Als je onlangs een duur uurwerk van hoge kwaliteit hebt gekocht, wil je misschien zelfs het horloge zelf aankleden.

De dresscode die je gaat opstellen, moet echter de beslissende factor zijn bij het combineren van je horloge met je outfit.

Een goed voorbeeld: als je een jas draagt, is het logisch om deze te combineren met een elegant slank dresswatch.

Om je te helpen de juiste beslissing te nemen, deel ik vandaag 5 tips over hoe je je horloge kunt combineren met je outfit, zodat je elke keer de juiste stijl kunt kiezen.

01 Formele en zakelijke kleding

Houd het simpel wanneer u uw horloge combineert met zakelijke of formele kleding. Meestal gericht op understatement. Houd er dan rekening mee dat een horloge over het algemeen ook geen goed idee is.

Voor formele evenementen, bijvoorbeeld de black tie-functie, heb je alleen een eenvoudig zakhorloge nodig. Kast van goud of zilver, witte wijzerplaat en zwarte leren band zonder franje.

Formele evenementen vereisen een elegant horloge, en veel eleganter dan een aantrekkelijk uurwerk dat maar één ding doet, maar het goed doet: de tijd aangeven.

Voor zakelijke kleding is het vrijwel hetzelfde. Een gouden of zilveren kast zal in de meeste gevallen werken, vooral als je een zwart of marineblauw pak draagt. Zoals je misschien al had verwacht, kun je hier het beste ook riemen kopen.

De volgende twee worden aanbevolen:

  • Breitling Navitimer 8 automatisch 41 mm stalen en leren horloge
  • Nomos Glashütte Metro Date Power Reserve 37 mm roestvrij stalen horloge

02 Casual aankleden

Helaas is het geen gemakkelijke taak om elk horloge te combineren met vrijetijdskleding. Kun je je voorstellen hoe een G-Shock eruit zou zien met een pak?

Niet erg geschikt. Waar u op moet letten, is of uw horloge een metalen band heeft, als dat zo is, is het meestal een minder formeel uurwerk.

Dus als u de voorkeur geeft aan een metalen band, of als u er al een in uw horloge heeft, moet u deze voor casual activiteiten dragen.

Leren riemen zijn veelzijdig genoeg om te combineren met elk niveau van vrijetijdskleding, en daarom zijn ze de standaardkeuze voor veel mannen.

Een “pasvorm” die jeans, laarzen, t-shirts of overhemden met kraag omvat, werkt op vrijwel elk horloge, dus je druk maken over het type band is optioneel, niet vereist.

De volgende twee worden aanbevolen:

  • Casio Vintage zwart en goud digitaal horloge
  • Casio G-Shock Black Out Basic horloge

03 Sport horloge

Hoewel ze allebei groter zijn dan dresswatches, is het belangrijkste verschil tussen vrijetijds- en sporthorloges (zoals chronografen) dat de ene wordt gebruikt voor vrijetijdsactiviteiten en de andere voor sport.

Als u bijvoorbeeld het metaal verwisselt voor een leren band op een casual horloge, kan het klaar zijn voor een formeel evenement. Niet zo met sporthorloges.

Wat je outfit verrast met een sporthorloge, dit is de stijl van een horloge waar je voor moet gaan. Draag een horloge dat minder esthetisch is en kies in plaats daarvan voor een duurzaam, stevig en betrouwbaar sporthorloge. Daar gaat het tenslotte om.

Wanneer je je kleding combineert met een sporthorloge, heb je niet echt een elegant uurwerk nodig. De kast, wijzerplaat en band zijn gemaakt van stevige materialen die helemaal niet de glans van een draagbaar horloge hebben, wat helemaal prima is.

Dat gezegd hebbende, zou je een sporthorloge bijna willen combineren met vrijetijdskleding. Ga voor een neutraal gekleurde wijzerplaat en een metalen of donkere band, of zelfs een canvas band, om je opties te mixen.

De volgende twee worden aanbevolen:

  • Casio G-Shock GA700 Utility-horloge
  • Luminox 3800 Series 3801 horloge van koolstofvezel en rubber

04 Combineer het met leer

Een relatief gemakkelijke manier om een ​​horloge met een leren band te combineren, is door het te combineren met leer. Het kost ook niet veel moeite om leer van dezelfde kleur te matchen, en je hebt waarschijnlijk al soortgelijke items in je kast om aan de slag te gaan.

Zo kun je bijvoorbeeld een zwarte leren riem matchen met een zwarte riem en schoenen. Hetzelfde geldt voor bruine riemen met bruine riemen en schoenen. Als je het liever bij metaal houdt, kun je een horloge dragen met een gouden en zilveren band, zwarte of bruine schoenen en band.

Vergeet niet dat het mixen van zwart leer met bruin er niet geweldig uitziet, maar als je niet precies bij elkaar past, zal het mengen van tinten bruin leer werken.

Ook hier komen de verwisselbare banden goed van pas. Als je wat extra kleuren band voor een van je horloges kunt kopen, heb je al een aantal outfit-matching-combinaties.

De volgende twee worden aanbevolen:

  • Uniform Merchandise M40 PVD gecoat roestvrij staal en lederen horloge
  • Techne Watches Merlin 246 horloge van roestvrij staal en leer

05 Matching met metaal

Als je een chino met bruine schoenen en een bruine riem draagt, kun je je horloge van goud of zilverkleurig metaal prima combineren met andere accessoires. Zie het als spelen met accenten, in plaats van het dragen van kleding om het gewenste effect te creëren.

Je kunt een soortgelijk idee volgen met bijpassend leer – gebruik vergelijkbare kleuren. Dus als je een gouden horloge hebt, combineer je deze het beste met een gouden ring of manchetknopen.

Kasten zijn er in verschillende vormen, zoals vierkant of rond, met een van een verscheidenheid aan afwerkingen, variërend van glanzend tot mat, of met sprankelende edelstenen ingebed in de kast of wijzerplaat. Dit opent enkele mogelijkheden om te combineren met sieraden.

Andere accessoires en kenmerken zijn riem- en vetergespen, broek- of jasverstellers en knopen.

De volgende twee worden aanbevolen:

  • Gucci Zilver XL duikhorloge
  • Braun BN0211 Klassiek ultradun horloge van roestvrij staal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *