Lampada Atollo in glas: Een perfecte mix van elegantie en functionaliteit

Introductie

De Lampada Atollo in glas is een iconisch stuk van modernistische verlichtingsontwerp. Het werd gemaakt door de Italiaanse industrieel ontwerper Vico Magistretti in de jaren 1970. Sindsdien is het uitgegroeid tot een klassieker in de wereld van interieurontwerp. Het is te vinden in musea en designinrichtingen over de hele wereld.

Ontwerp en Functionaliteit

De Lampada Atollo in glas heeft een eenvoudige, maar toch elegante vorm. Het heeft een conische basis van massief metaal, die zorgt voor stabiliteit. Daar bovenop staat een bolvormige glazen kap, die het licht uitstraalt. Het ontwerp is tijdloos en past bij veel verschillende soorten inrichtingen.

De functie van de Lampada Atollo in glas is om licht te geven. Het licht is echter niet overweldigend. In plaats daarvan creëert het een zachte, warme gloed die de omgeving verlicht zonder verblindend te zijn. Dit maakt het perfect als sfeerverlichting of als leeslamp.

Geschiedenis

De Lampada Atollo in glas werd voor het eerst gemaakt in 1977. Het was een van de eerste producten van de samenwerking tussen Vico Magistretti en het Italiaanse verlichtingsbedrijf Oluce. Het ontwerp was bedoeld om een eenvoudige, maar tegelijkertijd ook krachtige lichtbron te creëren.

Sinds de introductie heeft de lamp verschillende prijzen en onderscheidingen ontvangen. Het heeft ook de aandacht getrokken van veel prominenten in de wereld van design en architectuur.

Waar te krijgen

De Lampada Atollo in glas is te vinden in vele interieurwinkels en online winkels. Het kan ook worden besteld bij Oluce zelf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *