Ontdek de Verfijnde en Duurzame Creaties van Artecnica

Introductie

Artecnica is een designstudio die zich richt op het creëren van prachtige en duurzame producten. Het merk is opgericht in 1986 door Enrico Bressan en is gevestigd in Los Angeles, Californië. Artecnica werkt samen met gerenommeerde ontwerpers over de hele wereld om unieke en innovatieve producten te maken die de grenzen van design verleggen.

De geschiedenis van Artecnica

Artecnica is opgericht door Enrico Bressan en was oorspronkelijk gevestigd in Venetië, Italië. In 1993 verhuisde de studio naar Los Angeles, Californië, waar het zijn internationale faam verder uitbreidde. Artecnica kreeg al snel bekendheid door zijn innovatieve producten en samenwerkingen met gerenommeerde ontwerpers.

Een van de meest opvallende samenwerkingen was met de beroemde ontwerper Tord Boontje, die in 2003 de populaire Garland-lamp voor Artecnica ontwierp. De Garland-lamp is een prachtige en delicate lamp die met de hand is gemaakt van gerecycled materiaal.

Artecnica heeft talloze prijzen gewonnen voor zijn innovatieve en duurzame ontwerpen, waaronder de Red Dot Design Award, de Good Design Award en de Award for Design Excellence.

Het assortiment van Artecnica

Artecnica biedt een breed scala aan producten, waaronder verlichting, meubels, accessoires en nog veel meer. Elk product is zorgvuldig ontworpen met het oog op duurzaamheid, kwaliteit en schoonheid.

Een van de meest populaire producten van Artecnica is de Shayk-lamp, ontworpen door de Nederlandse ontwerper Joost van Bleiswijk. De Shayk-lamp is geïnspireerd op de geometrische vormen van islamitische architectuur en is gemaakt van gerecycled materiaal.

Een ander opvallend product van Artecnica is de TranSglass-serie, ontworpen door Emma Woffenden en Tord Boontje. De TranSglass-serie bestaat uit sculpturale vazen en servies, gemaakt van gerecycled glas.

De toekomst van Artecnica

Artecnica blijft zich inzetten voor duurzaam design en werkt samen met ontwerpers over de hele wereld om producten te creëren die zowel mooi als milieuvriendelijk zijn. Het bedrijf blijft investeren in nieuwe materialen en technologieën om te blijven innoveren en zijn positie als marktleider in duurzaam design te behouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *