Scandi Design: Minimalistisch en Functioneel Design uit Scandinavië

Wat is Scandi Design?

Scandi Design, ook wel Scandinavisch design genoemd, is een interieurstijl die zijn oorsprong vindt in Scandinavië. Kenmerkend voor deze stijl zijn de minimalistische en functionele ontwerpen.

In Scandi Design draait het om eenvoud, functionaliteit en comfort. Het motto is “less is more”. Overdaad aan decoratie en kleur is not done, maar eigenlijk is alles wat overbodig is, ongewenst. Toch is de interieurstijl allesbehalve saai. Door slimme ontwerpen en het gebruik van natuurlijke materialen oogt alles juist erg gezellig en warm.

Origine van Scandi Design

De oorsprong van Scandi Design ligt in de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw in Denemarken, Zweden en Noorwegen. Tijdens deze periode was er een duidelijke behoefte aan meer efficiëntie, comfort en betaalbaarheid in huis. Dit resulteerde in nieuwe ontwerpen, waarbij functionaliteit en eenvoud centraal stonden.

Al snel verspreidde de stijl zich over de rest van de wereld en werd het een bekend fenomeen. Vandaag de dag is Scandi Design nog steeds erg populair en wordt het beschouwd als een tijdloze en duurzame interieurstijl.

Kenmerken van Scandi Design

Scandi Design is gebaseerd op een aantal belangrijke kenmerken, zoals:

Minimalisme

In een Scandinavisch interieur gaat het om zo min mogelijk. Een overvloed aan decoratie en kleur past niet bij deze stijl. Het gaat om eenvoudige, heldere lijnen die rust en ruimte creëren.

Natuurlijke materialen

In een Scandi interieur worden natuurlijke materialen zoals hout, leer en wol gebruikt. Dit geeft de ruimte een natuurlijke en warme uitstraling. Meubels en decoratie zijn vaak van onbehandeld hout.

Licht

Een Scandinavisch interieur wordt gekenmerkt door veel licht. Dit kan worden bereikt met grote ramen die zorgen voor natuurlijk licht, maar ook door gebruik van lichte kleuren op muren en meubels.

Hergebruik

In een Scandinavisch interieur wordt vaak gebruik gemaakt van vintage meubels en accessoires in combinatie met nieuwe, moderne ontwerpen.

Functionaliteit

Scandi Design draait om functionaliteit. Meubels en accessoires zijn zowel mooi als praktisch. Er wordt slim omgegaan met ruimte om het optimaal te benutten.

Scandi Design in jouw interieur

Wil je zelf aan de slag met een Scandi interieur? Begin dan met het gebruik van natuurlijke materialen zoals hout en lichte kleuren op de muren. Kies verder voor meubels en accessoires die zowel praktisch als mooi zijn. Aan de muur kunnen bijvoorbeeld posters of schilderijen van de natuur worden gehangen.

Zorg daarnaast voor veel licht in de ruimte. Dit kan worden bereikt door grote ramen, maar ook door gebruik van vloer- of tafellampen. Vermijd overdaad aan decoratie en kleur. Less is more.

Kies tot slot voor kwaliteit in plaats van kwantiteit. Investeer in meubels en accessoires die op de lange termijn meegaan en tijdloos zijn.

Scandi Design is een tijdloze en duurzame interieurstijl waarbij eenvoud en functionaliteit centraal staan. Door slim gebruik te maken van natuurlijke materialen, efficiënte oplossingen en lichte kleuren, creëer je een warme en gezellige inrichting.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *