Hoe maak je van je gang een stijlvolle entrée?

Bepaal je stijl

De gang is vaak het eerste wat bezoekers te zien krijgen als ze jouw huis binnenkomen, dus het is belangrijk om ervoor te zorgen dat deze ruimte er goed uitziet. Het eerste wat je moet doen is nadenken over welke stijl je wilt toepassen op de gang. Wil je een klassieke uitstraling, of juist een moderne look? Als je eenmaal de stijl hebt bepaald, kun je starten met het inrichten van de gang.

Kleuren en verlichting

Het kiezen van de juiste kleuren en verlichting kan echt een verschil maken in de uitstraling van de gang. Donkere kleuren kunnen de gang kleiner laten lijken, terwijl lichte kleuren de gang juist groter en helderder kunnen laten lijken. Het is belangrijk om te kiezen voor voldoende verlichting in de gang, om het een uitnodigende sfeer te geven.

Wanddecoratie

Een goed gekozen wanddecoratie kan de gang persoonlijkheid geven. Het kiezen van kunstwerken of familiefoto’s om op te hangen kan helpen om de gang warmer en huiselijker te maken. Een mooie spiegel aan de muur kan ook de ruimte groter laten lijken.

Meubilair

Meubilair hoeft niet groot en massief te zijn, maar kan toch praktisch zijn. Denk aan het toevoegen van een mooie kapstok voor jassen en tassen. Een smalle tafel met een tafellamp kan ook handig zijn bij binnenkomst in huis.

Opbergen

Als er één ding is dat een gang kan verpesten, dan zijn het wel schoenen en jassen die overal rondslingeren. Een goed doordacht systeem voor het opbergen van jassen, schoenen en accessoires is dan ook belangrijk. Een kapstok met planken of lades kunnen uitkomst bieden. Of misschien is een inbouwkast wel de oplossing voor jouw gang.

Accessoires

Accessoires zijn de finishing touch voor elke ruimte, en dat geldt ook voor de gang. Het toevoegen van een leuk vloerkleed en enkele planten kan de ruimte tot leven brengen. Misschien is een klok ook een handige toevoeging, zodat je en passant de tijd kunt checken als je de deur uitgaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *