Gabriel Scott Light: Verlichting voor Moderne Ruimtes

Introductie

Als het gaat om het decoreren en inrichten van een ruimte, is goede verlichting een van de belangrijkste factoren. Het juiste licht kan een kamer warm en uitnodigend maken of juist koel en modern. Gabriel Scott Light is een van de leiders in de verlichtingsindustrie en heeft zich gericht op het creëren van verlichting voor moderne ruimtes. In dit artikel zullen we de geschiedenis van dit merk bekijken en enkele van hun opmerkelijke ontwerpen bespreken.

Geschiedenis van Gabriel Scott Light

Gabriel Scott is een samenwerking tussen broers-in-law Gabriel Kakon en Scott Richler. Ze hebben hun label opgericht in Montreal, Canada in 2012 en zich sindsdien gericht op het creëren van verfijnde verlichtingsoplossingen voor zowel residentiële als commerciële toepassingen. Het merk is opmerkelijk vanwege hun vermogen om traditionele technieken te combineren met moderne ontwerpen.

Het merk heeft enkele prestigieuze prijzen gewonnen, waaronder de NYCxDESIGN Award in 2016 voor de beste lichtinstallatie en de DeisgnTO Award in 2020 voor het beste lichtobject.

Opmerkelijke Gabriel Scott-ontwerpen

Welch Suspensions

Een van de meest indrukwekkende Gabriel Scott-ontwerpen is de Welch Suspensions. Dit ontwerp valt op door de unieke vorm van de lampenkappen. Deze zijn gemaakt van dunne metalen staven die op een onregelmatige manier met elkaar zijn verweven. De lichtbron zorgt voor een prachtig spel van licht- en schaduweffecten op de omringende muren en plafonds. Dit ontwerp is verkrijgbaar in verschillende maten en afwerkingen.

Welles Glass Pendants

De Welles Glass Pendants zijn ook een opvallend Gabriel Scott-ontwerp. Deze hanglampen bestaan uit een mondgeblazen glazen bol in combinatie met een elegante metalen basis. De bol vangt het licht op een speelse manier en laat een warme gloed achter in de kamer. Door de combinatie van materialen past deze lamp in verschillende interieurstijlen.

Harlow Sconces

De Harlow Sconces vallen op door hun strakke, moderne uitstraling. De lampen zijn gemaakt van gepolijst messing en hebben een facet geslepen glazen scherm. Dit zorgt voor een prachtig spel van licht en schaduw op de muur en voegt een vleugje elegantie toe aan elke kamer. Deze lampen passen perfect in moderne huizen en kantoren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *