Hoe een George Nelson Bubble lamp schoon te maken

Introductie

De George Nelson Bubble lamp is een iconisch stuk verlichting uit de jaren 50. De lamp heeft een bolvormig ontwerp en is gemaakt van dunne, geperforeerde staalplaten die zijn samengevoegd om een ​​diffuus licht te creëren. Omdat deze lampen van dure materialen zijn gemaakt, is het belangrijk om te weten hoe u ze kunt reinigen zonder ze te beschadigen of te verpesten. Hieronder vindt u een gids over hoe u uw George Nelson Bubble lamp veilig en effectief kunt schoonmaken.

Stap 1: De stroom uitschakelen

Voordat u begint met het schoonmaken van uw George Nelson Bubble lamp, moet u ervoor zorgen dat de stroomtoevoer is uitgeschakeld. Dit voorkomt dat u zichzelf elektrocuteert terwijl u aan de lamp werkt.

Stap 2: De lampenkap verwijderen

Verwijder de lampenkap van de fitting. Sommige George Nelson lampen hebben een schroefslot, terwijl anderen een clipsysteem hebben. Voor degenen met een schroefslot, draait u de lampenkap voorzichtig tegen de klok in totdat deze loskomt. Voor degenen met een clipsysteem, knijpt u voorzichtig in de clips totdat de lampenkap loskomt.

Stap 3: De lampenkap schoonmaken

Gebruik een zachte doek om de buitenkant van de lampenkap af te stoffen. Er kunnen stof of spinnenwebben aan de binnenkant van de lampenkap zitten, deze kunt u voorzichtig verwijderen met een stofzuiger of een borstel met zachte haren. Als er vlekken of vuil op de lampenkap zitten, kunt u deze afvegen met een fijne, vochtige doek. Gebruik geen agressieve reinigingsmiddelen of schurende materialen, want deze kunnen de afwerking van de lampenkap beschadigen.

Stap 4: De lampenfitting schoonmaken

Maak de fitting en de metalen stangen waarop deze is gemonteerd schoon met een zachte doek en een mild reinigingsmiddel. Als er vuil of vlekken op de fitting zitten, kunt u deze voorzichtig afwrijven met een vochtige doek. Let op dat u geen water in de fitting laat lopen, omdat dit kortsluiting kan veroorzaken.

Stap 5: De lampenkap terugplaatsen

Nadat u de lampenkap en fitting hebt schoongemaakt, kunt u de lampenkap weer terugplaatsen en deze stevig vastdraaien of vastklikken, afhankelijk van het type mechanisme dat uw lamp heeft.

Stap 6: De lamp aanzetten

Schakel de stroomtoevoer weer in en controleer of de lamp goed werkt en er geen problemen zijn met de verlichting.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *