Barber Osgerby verlichting: de perfecte balans tussen vorm en functie

Introductie

Barber Osgerby is een bekroond designduo dat staat voor moderne, tijdloze ontwerpen. Hun ontwerpen zijn terug te vinden in verschillende aspecten van ons leven, van meubels tot architectuur. Een ander gebied waar de creativiteit van Barber Osgerby tot uiting komt, is de wereld van verlichting. Hun verlichtingsontwerpen worden gekenmerkt door een perfecte balans tussen vorm en functie. In dit artikel willen we meer te weten komen over de verlichting van Barber Osgerby.

Over Barber Osgerby

Edward Barber en Jay Osgerby ontmoetten elkaar tijdens hun studie aan het Royal College of Art in Londen. Na hun afstuderen hebben ze samengewerkt aan verschillende projecten, waarvan de meeste gericht waren op het ontwerpen van meubels. In 2001 richtten ze hun eigen designstudio op, Barber Osgerby genaamd. Sindsdien hebben ze wereldwijd erkenning gekregen voor hun innovatieve ontwerpen. Naast meubels en verlichting hebben ze ook samengewerkt met bedrijven zoals BMW, Coca-Cola en Samsung.

Verlichting van Barber Osgerby

De verlichtingsontwerpen van Barber Osgerby zijn uniek en toch tijdloos, net zoals hun andere ontwerpen. In tegenstelling tot veel andere verlichtingsontwerpen, is de vorm niet alleen belangrijk voor de esthetiek, maar ook voor de functionaliteit van de verlichting. Een voorbeeld is de Bell Light-serie, waarbij de vorm van de lamp de richting van het licht bepaalt. De strakke, minimalistische vormgeving zorgt ervoor dat de lampen in elk interieur passen, van modern tot klassiek.

Bell Light-serie

De Bell Light-serie is een van de meest iconische verlichtingsontwerpen van Barber Osgerby. De serie bestaat uit verschillende maten en materialen, van glas tot marmer. Het ontwerp van de lamp is geïnspireerd op de belvormige kap van traditionele lampen, maar met een moderne twist. De kap is vervaardigd uit geblazen glas, wat zorgt voor een heldere, egale lichtverspreiding. Omdat de kap vrijwel bolvormig is, kan het licht in elke gewenste richting worden gestuurd door de lamp te draaien.

Loop Light-serie

De Loop Light-serie is een ander voorbeeld van de perfecte balans tussen vorm en functie in de verlichtingsontwerpen van Barber Osgerby. De naam verwijst naar de lusvormige kap van de lamp, die zorgt voor een zachte, warme gloed. De lampen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten, en kunnen zowel als hanglampen als tafellampen worden gebruikt. Door de eenvoudige, organische vormgeving passen de lampen bij elk interieur en elke stijl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *