Markttrends voor autoverlichting

markttrends voor autoverlichting

De wereldwijde markt voor autoverlichting heeft veel mogelijkheden om in de toekomst te groeien en uit te breiden. Verschillende factoren, zoals een stijgende vraag naar luxe voertuigen en een stijgend besteedbaar inkomen, zullen naar verwachting de markt de komende jaren stimuleren. Bovendien wordt verwacht dat het toenemende gebruik van slimme LED’s en laserverlichtingssystemen zal bijdragen aan de groei van de markt.

Bovendien zal de toegenomen aandacht voor verkeersveiligheid de markt naar verwachting verder stimuleren. Het volgen van verkeersregels kan 5,40.000 levens per jaar redden, terwijl het dragen van een helm nog eens 3.47.000 levens kan redden. Ook kan het volgen van verkeerswetten rijden onder invloed voorkomen en het aantal doden door auto-ongelukken verminderen.

Verder wordt verwacht dat de toenemende nadruk op verkeersveiligheid het gebruik van geavanceerde rijhulpmiddelen en veiligheidsvoorzieningen in auto’s zal stimuleren. Daarnaast nemen de overheden van verschillende landen actief maatregelen om de CO2-uitstoot van voertuigen terug te dringen. Dit biedt op zijn beurt marktspelers de mogelijkheid om te profiteren van de groeiende vraag naar auto’s.

Verschillende bedrijven investeren in de autoverlichtingsindustrie. Enkele van de toonaangevende namen in de branche zijn Osram Licht AG, Koninklijke Philips N.V., Hyundai Mobis, Koninklijke Philips NV, General Electric, Stanley Electric Co. Ltd. en Varroc Lighting Systems. Deze spelers zijn betrokken bij uitgebreide R&D-activiteiten en lanceren nieuwe technologieën om concurrerend te blijven op de markt.

De hoge kosten van leds en fluctuerende grondstofkosten remmen echter de groei van de autoverlichtingsindustrie. Fabrikanten worden ook geconfronteerd met strenge lichttestparameters die de acceptatie van nieuwere technologie kunnen belemmeren.

APAC zal naar verwachting het grootste aandeel hebben in de wereldwijde markt voor autoverlichting. Verwacht wordt dat de toegenomen productie van bedrijfs- en personenauto’s en toenemende overheidsverlichtingseisen de markt zullen stimuleren. Bovendien zal een aanzienlijke stijging van de zorguitgaven in de regio de markt waarschijnlijk verder stimuleren. Azië-Pacific is naar schatting goed voor bijna de helft van het totale marktaandeel tijdens de prognoseperiode.

Europa en Noord-Amerika zijn andere regio’s die naar verwachting een relatief groter aandeel zullen hebben in de wereldwijde markt voor autoverlichting. Verschillende bedrijven in dit segment investeren in technologische vooruitgang, terwijl andere bedrijven zich richten op partnerschappen om hun omzet te verhogen.

Van de verschillende segmenten van de wereldwijde markt voor autoverlichting zal het segment koplampen en koplampen naar verwachting de grootste groei doormaken. Bovendien wordt verwacht dat het segment achterlichten en achterlichten zal groeien met een CAGR van meer dan 6%.

Een ander belangrijk segment zijn mistlampen. Bovendien wordt verwacht dat een groeiende behoefte om mistproblemen aan te pakken de groei van de markt voor autoverlichting zal versnellen. Veel fabrikanten richten zich op innovatieve mistvrije lampen die aan moeilijke eisen voldoen. Desalniettemin wordt verwacht dat een gecompliceerd installatieproces de groei van de markt zal belemmeren.

Bovendien zal de stijgende vraag naar voertuigen in ontwikkelingslanden naar verwachting aanzienlijke kansen bieden voor concurrenten op de markt. Aan de andere kant wordt verwacht dat strikte overheidsvoorschriften met betrekking tot verkeersveiligheid de groei van de autoverlichtingsindustrie zullen stimuleren.