Wandlamp schilderen

schilderen wandlamp

Bij het schilderen van een muur zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Zorg er eerst voor dat het schilderij goed verlicht is. Dit doe je met een wandarmatuur. U kunt ook een op het frame gemonteerde lamp kiezen die aan de muur past. En natuurlijk moet u bij het kiezen van een wandlamp rekening houden met de stijl van uw kamer. Zo kan een modern armatuur mooi staan ​​bij abstracte kunst, terwijl een klassiek landschapsschilderij er juist beter uit zal zien bij een vintage messing wandlamp.

Moderne fotoverlichting

Verlichting is een belangrijk aspect van een schilderij. Bij het uitlichten van een groot schilderij heb je meer lampen nodig dan bij het uitlichten van een enkel schilderij. Een goede vuistregel is om verlichting aan het plafond te monteren, 24-30 inch van de muur. Het is ook het beste om hoge CRI-lampen te gebruiken, die de kleuren nauwkeurig weergeven.

Afhankelijk van de verlichtingsbehoeften van uw schilderij, kunt u kiezen uit verschillende soorten verlichting. Voor een meer directe lichtbron kunnen schilderijlampen aan het frame worden gebruikt. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes en metallic afwerkingen. De meest geschikte maat voor een schilderijlamp is 8 tot 14 inch, maar je kunt ook lampen gebruiken met een afmeting van 16 tot 24 inch.

Frame gemonteerde schilderijverlichting

Houd bij het installeren van op een frame gemonteerde schilderijverlichting voor het schilderen van muren rekening met het volgende. Het licht moet op een punt worden geplaatst waar het een brede straal op het kunstwerk kan werpen. Het is het beste om het minstens een voet van de rand van het schilderij te plaatsen. Ook moet de afstand groter zijn dan de dikte van de fotolijst.

Op een frame gemonteerde schilderijlampen gebruiken meestal beugels om ze aan de muur te bevestigen. Dit voorkomt de noodzaak om de wandverlichting opnieuw te installeren. Omdat deze lampen vakkundig zijn ontworpen, werpen ze een gelijkmatig licht over uw kunstwerk.

Aan de muur gemonteerde schilderijlampen

Schilderijlampen voor aan de muur zijn een geweldige manier om een ​​schilderij te verlichten zonder veel ruimte in beslag te nemen. Er zijn een paar verschillende soorten wandlampen beschikbaar. Eén type is een schilderijlamp die in een frame hangt en wordt aangesloten op een stopcontact. Anderen zijn onopvallend en ontworpen voor gebruik naast het bed. Aan de muur gemonteerde schilderijlampen worden meestal geleverd met een snoer en een aan/uit-schakelaar.

Schilderijlampen zijn verkrijgbaar in zowel bedrade als batterijgevoede versies. Bedrade versies zijn vast aan de muur bevestigd en kunnen worden bediend via een wandschakelaar. Versies met batterijvoeding hebben geen stopcontact nodig, maar moeten regelmatig worden opgeladen of vervangen.

LED-lampen

Bij het kiezen van LED-lampen voor het schilderen van wandlampen, moet je kijken naar hun kleurtemperatuur. Dit wordt gemeten in Kelvin en de beste kleur hiervoor is warm wit. Warm wit licht geeft een gele gloed af, wat een romantische, gezellige gloed geeft aan een kamer. Dit soort verlichting is echter niet ideaal om te werken of te lezen.

Het kiezen van de juiste verlichting is essentieel voor het beste resultaat. De beste belichtingshoek is 30 tot 45 graden vanaf het schilderij. Als de lichtbron direct boven het hoofd wordt geplaatst, werpt deze een harde schittering of een onaangename schaduw op het kunstwerk. Hoge plafonds vereisen ook een hoger wattage en smalle lichtbundels. Een lamp van 10 graden verlicht bijvoorbeeld een schilderij van 30 bij 30 inch op een plafond van 20 voet.

Niet-reflecterende fotolampen

Niet-reflecterende wandlampen voor schilderen hebben een aantal voordelen ten opzichte van traditionele lampen. Ze zijn energiezuiniger, zenden geen schadelijke ultraviolette stralen uit en kunnen 50.000 uur of langer meegaan. Ze produceren ook een natuurlijke lichte kleur. Bovendien genereren ze geen overmatige hitte.

Deze lampen worden aan de muur of op het frame van individuele kunstwerken gemonteerd. Ze bieden close-upverlichting en hun lichtbron met een laag wattage geeft een intiemer gevoel aan het kunstwerk. Sommige werken op batterijen en zijn op afstand bestuurbaar.