De verlichtingskracht van de Japanse ontwerper Isamu Noguchi

Wie is Isamu Noguchi?

Isamu Noguchi was een Japanse Amerikaan die geboren werd in 1904 en stierf in 1988. Hij was een prominent ontwerper en kunstenaar die bekend stond om zijn sculpturen, landschapsarchitectuur en monumentenontwerp. Hij was ook een pionier op het gebied van lampontwerp en heeft vele prachtige stukken op zijn naam staan.

Wat is Noguchi-Verlichting?

Noguchi-verlichting is een lampencollectie die Isamu Noguchi ontworpen heeft. Het staande lampenmodel Akari, zijn bekendste werk op het gebied van lampontwerp, was inspiratie voor Noguchi om een ​​serie verlichtingsstukken te creëren gemaakt van bamboe, washi-papier en metalen frame. Het resultaat is een collectie opvallende lampen die niet alleen functioneel zijn, maar ook esthetisch aantrekkelijk.

Waarom zijn de lampen van zo’n hoge kwaliteit?

De Noguchi-verlichtingscollectie onderscheidt zich van andere lampen van hoge kwaliteit door zijn materiaalgebruik, nieuw design, functionele flexibiliteit en het feit dat het handgemaakt is. De natuurlijke kleuren, het verloop van het licht en het gedempte schijnsel hebben bijgedragen aan de populariteit van de lampen.

Hoe wordt de verlichting gemaakt?

Om zo’n prachtig stuk lamp te maken, moet men beginnen met het juiste materiaal. Het metalen frame van elke lamp wordt met de hand gevormd en geassembleerd. Vervolgens worden dunne stroken bamboe gesneden om het frame te bedekken. De bamboestoelen dienen als een soort steiger waarop het washi-papier wordt gespannen. Het papier moet tenslotte met behulp van een verlijmingsproces aan de bamboe worden bevestigd.

Waar kan je deze lampen kopen?

Deze lampen worden op grote schaal verkocht door gerenommeerde meubel- en verlichtingsfabrikanten over de hele wereld en worden vaak tentoongesteld in musea. Daarnaast zijn er exclusieve online winkels en fysieke winkels waar men Noguchi-verlichting kan kopen.

Conclusie

De lampen van Isamu Noguchi zijn prachtige stukken die de tand des tijds hebben doorstaan en nog steeds een hoofdrol spelen in de hedendaagse interieurdecoratie. Hun eenvoudige, natuurlijke ontwerp en unieke materialen zorgen voor functionele verlichting en voegen ook een visueel aantrekkelijk element toe aan elke kamer. Noguchi’s nalatenschap is dus niet slechts beperkt tot sculpturen en landschapsarchitectuur, maar omvat ook prachtige lampontwerpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *