Flos is: Een Wereldleider in Designverlichting

Introductie

Flos is een internationaal bekend merk op het gebied van designverlichting. Al meer dan vijftig jaar produceert Flos unieke en innovatieve verlichtingsoplossingen voor verschillende soorten ruimtes. Het bedrijf is opgericht in 1960 in Italië en heeft sinds die tijd een indrukwekkende reputatie opgebouwd op het gebied van kwalitatief hoogstaande verlichtingsproducten. Flos is een merk dat synoniem staat voor stijlvolle, duurzame en functionele verlichting.

Designverlichting

Designverlichting is een vak apart. Het gaat niet alleen om de functionaliteit van de verlichting, maar ook om de vormgeving ervan. Designverlichting moet niet alleen zorgen voor de juiste lichtsterkte en -kleur, maar het moet er ook nog eens goed uitzien. Flos heeft zichzelf als doel gesteld om designverlichting van hoogstaande kwaliteit te leveren aan hun klanten. Het bedrijf heeft dan ook een grote collectie verlichtingsproducten die stuk voor stuk zijn ontworpen met oog voor detail en uitvoering.

Ontwerpfilosofie van Flos

Flos heeft een duidelijke ontwerpfilosofie die zich richt op een mix van creativiteit en high-tech oplossingen. Het bedrijf werkt met verschillende avant-garde designers en architecten om de meest unieke verlichtingsoplossingen te ontwikkelen. Deze samenwerkingen zorgen voor innovatieve ontwerpen die zowel functioneel als stijlvol zijn. Flos heeft een uitgebreide collectie producten die variëren van eenvoudige bureaulampen tot grote hanglampen die een hele ruimte kunnen verlichten.

Materialen

Het gebruik van hoogwaardige materialen is een belangrijk aspect van de ontwerpfilosofie van Flos. Het bedrijf maakt gebruik van materialen zoals aluminium, staal en glas om duurzame en kwalitatieve verlichtingsproducten te produceren. Maar ook maken ze gebruik van nieuwe materialen zoals kunststof en bijzondere materialen zoals murano glas. Flos is altijd op zoek naar nieuwe materialen die kunnen worden gebruikt in hun producten om zo unieke en innovatieve producten te ontwikkelen.

Producten van Flos

Flos heeft een zeer uitgebreide collectie van verschillende soorten verlichtingsproducten. Van tafellampen tot grote hanglampen, van plafondlampen tot wandlampen; allemaal zijn ze ontworpen met oog voor detail. Flos heeft ook verschillende samenwerkingen met bekende designers en architecten om zo unieke stukken te ontwikkelen. Enkele bekende productlijnen van Flos zijn de Skygarden, de IC Lights, de Romeo, de Aim, en nog vele andere lijnen. Elke lijn heeft een eigen unieke stijl en uitstraling die past bij verschillende soorten ruimtes.

Verlichting en emotie

Flos gelooft dat verlichting niet alleen praktisch, maar ook emotioneel kan zijn. Het bedrijf probeert dan ook de emoties van mensen te beïnvloeden met hun verlichtingsoplossingen. Een goed voorbeeld hiervan is de Skygarden hanglamp. Deze lamp heeft een ingebouwde, decoratieve bloempot die op het plafond lijkt te rusten. Het design van de lamp is dusdanig anders dan traditionele verlichtingsproducten dat het zorgt voor een unieke sfeer in de ruimte. Flos probeert altijd een unieke beleving te creëren met hun verlichtingsoplossingen.

Conclusie

Flos is een merk dat synoniem staat voor kwalitatief hoogstaande verlichting. Het bedrijf heeft een uitgebreide collectie van verschillende soorten verlichtingsproducten die allemaal zijn ontworpen met oog voor detail. Flos werkt samen met designers en architecten om tot unieke en innovatieve producten te komen. De ontwerpfilosofie van Flos richt zich op een mix van creativiteit en high-tech oplossingen en het gebruik van hoogwaardige materialen. Flos is een wereldleider op het gebied van designverlichting en hun producten zijn te zien in toonaangevende gebouwen over de hele wereld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *