Formafantasma Flos: De verbluffende samenwerking van twee ontwerpiconen

Introductie

Formafantasma en Flos, twee design iconen uit Italië, hebben hun krachten gebundeld om een reeks van verbluffende verlichtingsarmaturen te ontwerpen. Het resultaat is een collectie die niet alleen prachtig is om te zien, maar ook innovatief is in termen van materiaalgebruik en technologie.

De geschiedenis van Formafantasma

Formafantasma werd in 2009 opgericht door de Italiaanse ontwerpers Andrea Trimarchi en Simone Farresin. Het duo staat bekend om hun experimenten met materialen en hun zoektocht naar nieuwe manieren van ontwerpen.

De ontwerpstijl van Formafantasma

Formafantasma ontwerpt objecten die een verhaal vertellen en die de kijker uitdagen om na te denken over de betekenis van wat ze zien. Hun ontwerpen zijn vaak geïnspireerd op historische gebeurtenissen en culturele tradities. Ze gebruiken verschillende materialen in hun ontwerpen, waaronder hout, metaal, glas en keramiek.

De geschiedenis van Flos

Flos is een van de meest bekende en toonaangevende verlichtingsbedrijven ter wereld. Het bedrijf werd in 1962 opgericht door Dino Gavina en Cesare Cassina. Flos staat bekend om zijn vernieuwende ontwerpen en de samenwerking met ontwerpers van wereldklasse.

De ontwerpstijl van Flos

Flos ontwerpen zijn vaak minimalistisch en strak van vorm. Het bedrijf is bekend om zijn gebruik van nieuwe technologieën en materialen om verlichtingsarmaturen te creëren die verder gaan dan het alledaagse.

De samenwerking tussen Formafantasma en Flos

De samenwerking tussen Formafantasma en Flos begon in 2018. Het resultaat van de samenwerking is een reeks verlichtingsarmaturen die de kenmerkende stijl van beide ontwerpers combineert. De collectie bestaat uit tafellampen, wandlampen en hanglampen die allemaal innovatief zijn in termen van materiaalgebruik en technologie.

De materialen van de collectie

De collectie maakt gebruik van verschillende materialen, waaronder gegoten aluminium, glas en LED-verlichting. De lampen hebben een minimalistische uitstraling, maar zijn tegelijkertijd rijk aan textuur en detail.

De technologie van de collectie

De verlichtingsarmaturen in de collectie maken gebruik van LED-technologie om een warm, diffuus licht te creëren. De LED-lampjes zijn geïntegreerd in de armaturen en zorgen voor een geheel nieuwe vorm van verlichting.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *