Moderne hanglampen boven eettafel: stijlvolle verlichting voor een eigentijdse eetervaring

Inleiding

Een modern interieurdesign begint bij de juiste verlichting. Niemand wil immers onder een te fel of juist te zwak licht eten. Daarom is het belangrijk om voldoende aandacht te besteden aan de verlichting boven de eettafel. Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor moderne hanglampen. Maar, welke soorten zijn er allemaal? En waar moet je nog meer rekening mee houden bij het kiezen van moderne hanglampen boven de eettafel? In deze blog lees je er alles over.

Soorten hanglampen voor boven de eettafel

Er zijn ontelbaar veel soorten hanglampen waaruit je kan kiezen. Hieronder lichten we een aantal populaire soorten toe:

Bollen

Bollen zijn er in verschillende grootte, zodat je een hanglamp kan kiezen die past bij de grootte van je eettafel. Deze lampen geven vaak een gezellige sfeer. Afhankelijk van de kleur en de grootte kunnen ze modern of juist klassiek ogen.

Geometrische vormen

Geometrische hanglampen zijn op dit moment erg in opkomst. Deze lampen zijn vaak strak vormgegeven en hebben een minimalistische uitstraling. Hierdoor zijn ze ideaal voor een modern interieur. Bovendien kun je er ook voor kiezen om meerdere geometrische lampen te combineren voor een speelse look.

Scandinavische hanglampen

Scandinavische hanglampen hebben vaak een eenvoudige, minimalistische en tijdloze uitstraling en passen bij veel verschillende interieurstijlen. Ze worden vaak gemaakt van natuurlijke materialen zoals hout of metaal. Een dergelijke lamp is ideaal als je op zoek bent naar een lamp die jaren mee kan gaan.

Waar moet je op letten bij het kiezen van hanglampen boven de eettafel?

Natuurlijk is het belangrijk dat je het design van de lamp mooi vindt en goed vindt passen bij je interieur. Maar, daarnaast zijn er nog een aantal zaken waar je op kunt letten, zoals:

Hoogte

Een veelgemaakte fout bij het ophangen van een hanglamp is dat deze te laag hangt. Dit kan ervoor zorgen dat mensen hun hoofd stoten en dat de tafel niet voldoende verlicht wordt. Hang de lamp daarom op een hoogte van minimaal 80 centimeter boven de tafel.

Grootte

Ook de grootte van de lamp is belangrijk. Een te kleine lamp oogt onopvallend en te groot kan dominant overkomen. Houd bij het kiezen van de grootte van de lamp minimaal 30 centimeter afstand aan tussen de lamp en de randen van de tafel.

Lichtinval

Natuurlijk is het belangrijk dat de lamp voldoende licht geeft. Zorg er daarbij voor dat niet alleen de tafel, maar de hele ruimte voldoende verlicht wordt. Een dimmer kan daarbij een uitkomst bieden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *