Verrassende ideeën voor verborgen plafondverlichting

Introductie

Het plafond is vaak een ondergeschoven kindje als het aankomt op interieurdesign en decoratie. Toch kan een goed ontworpen plafond met de juiste verlichting een belangrijke rol spelen in de uitstraling van een kamer. In dit artikel delen we verrassende ideeën voor verborgen plafondverlichting waarmee je de sfeer en het design van jouw interieur naar een hoger niveau tilt.

LED-strips

Een populaire manier om plafonds te verlichten is met LED-strips. Deze strips zijn flexibel en daardoor in vrijwel elke gewenste vorm te buigen en te monteren. Door de strips langs de rand van het plafond te plaatsen, creëer je een indirecte en gelijkmatige verlichting. Bovendien zijn LED-strips relatief energiezuinig en gaan ze lang mee.

Accentverlichting

Wanneer je een specifiek element of object in de kamer wilt benadrukken, is accentverlichting de ideale oplossing. Dat kan middels een spotje dat op het plafond gericht is, maar ook door gebruik te maken van raillampen die je op verschillende punten in het plafond kunt monteren. Het voordeel van raillampen is dat je de richting van het licht kunt veranderen.

Inbouwspots

Een andere manier om accentverlichting te creëren is door inbouwspots te gebruiken. Dit type verlichting is vaak vrij neutraal en verspreidt een brede lichtbundel. Daardoor is inbouwverlichting geschikt om een groot oppervlak te verlichten, bijvoorbeeld een gang of hal. Wanneer je meerdere inbouwspots gebruikt, kun je het licht wel weer richten op specifieke elementen in de ruimte.

Fiber optic lighting

Fiber optic lighting is een bijzondere vorm van verlichting waarbij er geen daadwerkelijke lichtbron aanwezig is in de kamer. In plaats daarvan wordt er gebruik gemaakt van glasvezelkabels, waardoor er kleine lichtpuntjes ontstaan. Via een lichtbron buiten de kamer worden deze lichtpuntjes van kleur gewisseld en flikkeren ze als sterren aan het plafond.

Paneelverlichting

Paneelverlichting is een eigentijdse manier om het plafond te verlichten. De panelen zijn vaak gemaakt van plexiglas en hebben een uniek patroon waardoor het licht gelijkmatig verdeeld wordt. Hierdoor ontstaat er sfeervolle verlichting dat ook een stuk plafond kan verlichten.

Hanglampen

Hanglampen zijn er in alle soorten en maten en kunnen een echte eyecatcher in de kamer zijn. Maar wist je dat hanglampen ook op subtiele wijze het plafond kunnen verlichten? Door de lampenkap van doorschijnend materiaal te maken of te kiezen voor een open draadstructuur, verspreidt het licht zich speels aan het plafond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *