Moderne Art Deco Woonkamer: Een Genot voor het Oog

Wat is een art deco woonkamer?

Een art deco woonkamer is een interieurstijl die ontstond in de jaren ’20 van de vorige eeuw. Het combineert elegantie en glamour met strakke lijnen en geometrische vormen. Kenmerkend zijn onder andere de rijke kleuren, metalen accenten en opvallende decoratieve elementen.

Wat maakt een moderne art deco woonkamer?

Een moderne art deco woonkamer zet de kenmerken van de klassieke stijl voort, maar combineert die met hedendaagse invloeden. Materialen als leer, metaal en glas worden veelvuldig gebruikt. Ook zie je regelmatig grafische prints en abstracte kunst in deze stijl terugkomen.

Opvallende elementen in een moderne art deco woonkamer

Kleurenpalet

Een modern art deco kleurenpalet bestaat vaak uit rijke, diepe kleuren zoals smaragdgroen, koningsblauw en bordeauxrood. Ook metallic kleuren als goud en zilver komen veel voor. De basis van de kamer is vaak neutraler van kleur om zo de opvallende accentkleuren extra te laten opvallen.

Geometrische patronen

Geometrische patronen zijn onmisbaar in een moderne art deco woonkamer. Je kunt ze laten terugkomen in behang, stoffen en kunstwerken. Vooral chevron-, driehoek- en zigzagpatronen zie je veel in deze stijl.

Kunstwerken

Een moderne art deco woonkamer is niet compleet zonder een paar goede kunstwerken. Het liefst abstracte werken die passen binnen het kleurenpalet van de ruimte. Denk bijvoorbeeld aan schilderijen, beelden en sculpturen.

Vintage meubels

Het gebruik van vintage meubels geeft een moderne art deco woonkamer net dat beetje extra karakter. Denk bijvoorbeeld aan een oude, leren fauteuil of een antieke bijzettafel. Door deze te combineren met moderne meubels ontstaat een interessante mix van stijlen.

Hoe creëer je zelf een moderne art deco woonkamer?

Wil je zelf een moderne art deco woonkamer creëren? Begin dan met het bepalen van het kleurenpalet en de algemene stijl van de kamer. Probeer vervolgens elementen als geometrische patronen, kunstwerken en vintage meubels te integreren. Pas op dat het niet te druk wordt, want een art deco woonkamer moet wel rustgevend blijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *