Moderne Wabi Sabi Stijl: Schoonheid in imperfectie

Wat is Wabi Sabi?

Wabi Sabi is een Japanse filosofie die draait om het vinden van schoonheid in imperfectie. Het is een manier van leven die zich richt op de essentie van dingen en de schoonheid van de natuur. In essentie draait het om het accepteren van het feit dat alles vergankelijk is en dat niets perfect is. Het gaat om het omarmen van de imperfecties in ons leven en het vinden van schoonheid in het onvolmaakte.

Moderne interpretatie van Wabi Sabi

De moderne interpretatie van Wabi Sabi focust zich op minimalistische, organische en natuurlijke elementen in zowel het interieur als het exterieur van een huis. Het doel is om een omgeving te creëren die rustig en serene is en die ons helpt te ontspannen en los te laten van de stress van het dagelijks leven.

Het interieur

In een modern Wabi Sabi interieur draait het om het creëren van een serene en rustige omgeving. De basis wordt gevormd door natuurlijke materialen, zoals hout, steen, bamboe en linnen. De kleuren zijn eenvoudig en subtiel, met veel gebruik van aardetinten en grijstinten.

Er wordt ook vaak gebruik gemaakt van onvolmaakte en rustieke materialen, zoals onbewerkte houten planken en onbehandeld beton, om een gevoel van authenticiteit en natuurlijkheid te creëren. Meubels zijn simpel en functioneel, zonder te veel tierlantijntjes.

Het doel is om een omgeving te creëren die ons helpt los te laten van de drukte van het moderne leven en ons dichter bij de natuur te brengen. Een kamer ingericht in de moderne Wabi Sabi stijl is daarom meestal vrij van overtollige spullen en accessoires.

Het exterieur

Het moderne Wabi Sabi exterieur draait om het creëren van een harmonieuze relatie tussen het huis en de omgeving. Natuurlijke elementen spelen ook hier een belangrijke rol, zoals glazen schuifdeuren die een prachtig uitzicht op de tuin geven of een terras van betonnen tegels die in elkaar overlopen met de natuur eromheen.

De tuin heeft een belangrijke functie in de moderne Wabi Sabi stijl. In plaats van strakke gemanicuurde gazons en bloembedden, draait het hier om een natuurlijk, wild gevoel. Denk aan struiken die overwoekerd zijn en bomen die langzaam afbrokkelen, maar nog steeds in staat zijn om schoonheid te creëren.

Geluk vinden in imperfectie

De moderne Wabi Sabi stijl is niet alleen een manier van inrichten en decoreren, het is ook een manier van leven. Door de nadruk te leggen op de schoonheid van imperfectie, worden we herinnerd aan de vergankelijkheid van het leven en dat niets perfect hoeft te zijn om mooi en waardevol te zijn.

Het omarmen van de imperfecties in ons leven kan ons helpen om meer bewust te leven en te genieten van het moment. Het kan ons ook helpen om ons te concentreren op de dingen die er echt toe doen in het leven en ons te bevrijden van de stress en de druk van het modern leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *