Lichtontwerp van Next: Het creëren van sfeervolle en functionele verlichting

Introductie

Next is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het ontwerpen en installeren van hoogwaardige verlichtingssystemen. Het bedrijf richt zich op het creëren van sfeervolle en functionele verlichting voor verschillende soorten interieur- en exterieurmilieus. In dit artikel zullen we dieper ingaan op het lichtontwerp van Next en de benadering die zij hanteren bij het creëren van sfeervolle en functionele verlichting.

De benadering van Next bij het ontwerp van sfeervolle en functionele verlichting

Het doel van Next is om verlichting te creëren die zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk is. Het bedrijf heeft een unieke benadering bij het ontwerpen van verlichtingssystemen. Allereerst wordt er gekeken naar het doel van de verlichting en welke sfeer er gecreëerd moet worden. Vervolgens wordt er gekeken naar de architectuur en interieur van de omgeving waarin de verlichting geplaatst wordt. Daarna wordt er gekeken naar de technische aspecten van de verlichting en hoe deze het best gebruikt kunnen worden om de gewenste sfeer te creëren.

Sfeer

Het creëren van de juiste sfeer is een belangrijk aspect bij het ontwerp van verlichting. Next houdt rekening met de functie van de omgeving waarin de verlichting geplaatst wordt en hoe deze gebruikt zal worden. Zo zal de verlichting in een restaurant anders zijn dan in een winkel. In een restaurant zal er bijvoorbeeld sfeervolle verlichting worden toegepast om een intieme sfeer te creëren, terwijl in een winkel juist heldere en functionele verlichting gebruikt zal worden.

Architectuur en interieur

Next kijkt bij het ontwerp van verlichting naar de architectuur en interieur van de omgeving waarin de verlichting geplaatst wordt. Hierbij wordt gekeken naar kleuren, patronen en materialen die gebruikt worden in de ruimte. Dit zorgt ervoor dat de verlichting naadloos aansluit bij de omgeving en er een harmonieus geheel ontstaat.

Technische aspecten

Bij het ontwerp van verlichting kijkt Next ook naar de technische aspecten van de verlichting. Hierbij wordt onder andere gekeken naar de lichtbronnen en armaturen die gebruikt worden. Ook wordt er gekeken naar de mogelijkheden van de verlichtingssystemen, zoals kleurtemperatuur en dimbaarheid. Door deze technische aspecten op de juiste manier toe te passen kan er een gewenste sfeer gecreëerd worden en kan er bespaard worden op energiekosten door het gebruik van energiezuinige verlichting.

Voorbeelden van lichtontwerp door Next

Next heeft inmiddels verschillende projecten op haar naam staan waarbij sfeervolle en functionele verlichting is toegepast. Hieronder worden enkele voorbeelden gegeven.

Restaurant

Voor een restaurant in Amsterdam heeft Next een lichtontwerp gemaakt waarbij sfeervolle verlichting is toegepast. Er is gebruik gemaakt van warme kleurtemperaturen en dimbare verlichting om een intieme sfeer te creëren. Er is gekozen voor indirecte verlichting om de ruimte zo ruimtelijk mogelijk te laten lijken.

Winkel

Voor een kledingwinkel in Utrecht heeft Next een lichtontwerp gemaakt waarbij heldere en functionele verlichting is toegepast. Er is gekozen voor LED-verlichting om een energiezuinige en duurzame oplossing te bieden. Door middel van de verlichting is de nadruk gelegd op de kleding en zijn de kleuren van de kleding zo helder mogelijk weergegeven.

Kantoor

Voor een kantoor in Rotterdam heeft Next een lichtontwerp gemaakt waarbij functionele verlichting is toegepast. Er is gebruik gemaakt van LED-panelen en downlights om voldoende licht te generen in de ruimte. Door de juiste technische aspecten toe te passen is er een energiezuinige oplossing gecreëerd die tevens zorgt voor een prettige werkomgeving.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *