Moderne woonkamer in Art Deco-stijl: Perfecte Mix van Klassiek & Hedendaags

Introductie

Een van de meest populaire interieurontwerpstijlen van de afgelopen jaren is Art Deco, een stijl uit de jaren 20 en 30 van de vorige eeuw die wordt gekenmerkt door geometrische vormen, rijke kleuren en opvallende patronen. In dit artikel bespreken we hoe u een Art Deco-modern woonkamer kunt creëren die de perfecte mix van klassiek en hedendaags biedt.

Stap 1: Kies de kleuren

Art Deco staat bekend om haar gedurfde kleuren, zoals metallics, donkerrood, paars en zwart. Om het moderne aspect van de ruimte te benadrukken, zou u de muren in een neutrale kleur kunnen schilderen, zoals lichtgrijs of beige en accenten in diepe kleuren gebruiken. Overweeg ook om een metallic afwerking op een muur of plafond toe te voegen.

Stap 2: Accentueer met meubels

Art Deco-meubels kenmerken zich door strakke lijnen en geometrische vormen. Om het moderne aspect van de woonkamer te benadrukken, zou u meubels kunnen kiezen met een minimalistisch karakter. Zoals bijvoorbeeld een beige fluwelen sofa met rechte lijnen, die comfortabele en stijlvolle zitplaatsen biedt. Combineer dit met een geometrische salontafel in donkerhout om de Art Deco-stijl te benadrukken.

Stap 3: Patronen en textuur toevoegen

Om het Art Deco-karakter te benadrukken, kunt u de woonkamer verder aanvullen met contrasterende patronen en Zachte tinten. Een handgemaakt Perzisch tapijt kan een geweldige toevoeging zijn. Meubels bekleden met velvet of suède in combinatie met sierkussens in geometrische patronen strepen of abstracte patronen voegt textuur en warmte toe.

Stap 4: Verlichting en Stoffering

Een belangrijk onderdeel van Art Deco is de dramatische verlichting en zachte stoffering. Kies dan ook voor een glamoureuze kroonluchter in de woonkamer. Voeg gordijnen toe met een zware en zachte textuur om meer rijkdom aan te brengen. Verder kunt u verschillende soorten verlichting gebruiken om een ​​andere sfeer te creëren, van gedimd tot fel licht.

Stap 5: Voeg esthetische decoratieve elementen toe

Afwerking voor de moderne Art Deco woonkamer kunt u bereiken met decoratieve items, zoals sculpturen, spiegels en kunstwerken. Voeg Klassieke fotografie van beroemdheden of Art Deco prints en wall art toe om meer karakter aan de ruimte toe te voegen. Gebruik sculpturen, planten of kristallen items om een ​​moderne, stijlvolle uitstraling te benadrukken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *