Flos Jucker: Verlicht je huis met tijdloos design

Inleiding

Flos Jucker is een Italiaans bedrijf dat gespecialiseerd is in verlichtingsproducten. Het bedrijf werd opgericht in 1962 en heeft sindsdien een reputatie opgebouwd voor het leveren van hoogwaardige verlichting met een tijdloos ontwerp. In dit artikel zullen we kijken naar de geschiedenis van Flos Jucker, hun voortdurende toewijding aan design en de meest opvallende producten die ze hebben geproduceerd.

Geschiedenis van Flos Jucker

Flos Jucker werd opgericht in 1962 door Dino Gavina en Cesare Cassina in Merano, Italië. Het eerste ontwerp was de cocoon lamp, gemaakt van gesponnen glasvezel, die al snel een icoon werd in het Italiaanse modernisme. In 1969 nam architect Pier Giacomo Castiglioni het ontwerp van de Arco-lamp over van het bedrijf en sindsdien is deze lamp een absolute klassieker geworden.

Het bedrijf heeft ook samengewerkt met enkele van de meest innovatieve ontwerpers van de 20e eeuw, zoals Philippe Starck, Achille Castiglioni en Marcel Wanders. Hun samenwerkingen hebben geleid tot een aantal van de meest opvallende en baanbrekende verlichtingsontwerpen ooit gemaakt.

De toewijding aan design

Een van de grootste aantrekkingskrachten van Flos Jucker is hun voortdurende toewijding aan design. Het bedrijf heeft een hele afdeling die verantwoordelijk is voor research en development om ervoor te zorgen dat hun ontwerp altijd vooruitstrevend en innovatief is. Het bedrijf heeft ook een laboratorium waar ze prototypes van hun ontwerpen testen en verder ontwikkelen.

Flos Jucker werkt ook samen met bekroonde ontwerpers van over de hele wereld om nieuwe producten te ontwikkelen. Deze creatieve samenwerkingen zorgen voor een regelmatige stroom van nieuwe en opvallende ontwerpen die de aandacht trekken van designliefhebbers over de hele wereld.

Opvallende producten

Flos Jucker heeft veel opvallende producten geproduceerd, maar enkele hoogtepunten zijn onder meer de Skygarden-lamp van Marcel Wanders, die een uitgesneden koepel van gips heeft die een zachte gloed creëert, de Parentesi-lamp van Achille Castiglioni, die ontworpen was om een “bare-bulb” -lamp te ondersteunen, en de Fantasma-lamp heeft een glazen koepel over een lichtgevend object dat het uiterlijk heeft van een zwevende geest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *