Een hanglamp met houten koepel kiezen

houten koepel hanglamp

Hanglampen zijn een geweldige manier om licht toe te voegen aan een kamer. Ze zijn er in verschillende stijlen, maten en materialen en kunnen in bijna elk interieur worden gebruikt. Ze zijn ook een geweldige optie voor mensen die geld willen besparen.

Bij het kiezen van een hanger is het belangrijk om rekening te houden met de grootte van de kamer. U wilt een armatuur kiezen die voldoende licht geeft om goed te functioneren, maar niet zo veel dat u erdoor stikt. Een goede vuistregel is om tussen de 15 en 200 watt verlichting per vierkante voet van de ruimte te gebruiken. Het gebruik van te veel watt kan de levensduur van de lampen verkorten.

De hanger zelf is er in verschillende vormen, van minihangers tot globes. Deze kunnen een zachte gloed afgeven en een warm licht geven. U kunt kiezen voor een metalen kap of een kap van glas. Je kunt ook kiezen voor een gelaagde lichtlook, waarbij de kap aan de onderkant open is om het licht tegen het plafond te laten weerkaatsen.

Werk je in een keuken, overweeg dan een hanglamp die zorgt voor extra licht boven het eiland. Ze kunnen ook worden gebruikt om een kast of muur te accentueren. Een armatuur met een kooi-ontwerp is hiervoor perfect. Ze zijn ongeveer zeven centimeter lang en vijf centimeter breed. Ze hebben een scharnierende vorm die goed werkt met schuine plafonds.

Zoek voor extra stijl naar hangers met een schaduw van mozaïektegels. Ze zijn vooral vleiend wanneer ze in de buurt van de ogen worden gehangen. Het licht van dit soort armaturen reflecteert op het oppervlak van de tegel, waardoor een heldere en aantrekkelijke plek ontstaat. Deze moeten 18 centimeter van de gootsteen worden geplaatst.

Een ander type hanglamp is de biljart- of eilandlamp. Deze zijn meestal voorzien van meerdere gloeilampen. Ze werken bijzonder goed in een keuken of eetkamer. Ze zijn ideaal voor het verlichten van belangrijke delen van een keuken, zoals het slagersblok of de gootsteen.

Koepelhangers zijn een klassieker en zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen en kleuren. Ze zijn geweldig voor een eigentijdse of rustieke uitstraling. Deze lampen zijn ook een goede keuze voor nachtkastjes en entrees. Als u niet zeker weet welke lamp u moet kopen, bekijk dan de brede selectie die bij Houzz wordt aangeboden. U kunt zoeken op kleur, afwerking, stijl en merk om het juiste armatuur voor uw huis te vinden.

De Willamette 4-hanger is een geweldige optie als u op zoek bent naar een hanger die voldoet aan de energiecode van Californië. Dit armatuur heeft een GU24-aansluiting voor CFL’s van het pin-type, die 77 procent efficiënter zijn dan gloeilampen. Er passen zes minihangers in, een halogeenlamp of een halogeenlamp van 50 watt. Het wordt ook geleverd met een handgreep in pully-stijl om de lichten te dimmen.

De Aero hanglamp in zwart of wit met houten koepel verenigt gedurfde, retro-looks met neutrale tinten. Deze hanger kan worden opgehangen in de keuken, eetkamer, slaapkamer en trappenhuis. Je zult het geweldig vinden hoe het je huis een gestroomlijnd tintje geeft. Het is ook zeer betaalbaar, met een prijskaartje van minder dan $ 75.