Beste ontwerpideeën voor eettafels en stoelen

Eettafels en eetkamerstoelen zijn een reeks grote meubels die nodig zijn voor thuiseetkamers. Ze worden over het algemeen in het midden van de eetkamer geplaatst. Afhankelijk van de grootte van verschillende typen appartementen, en gezien het feit dat de doorgangen van de woonkamer moeten worden gereserveerd naast de eettafel en stoelen, daarom zullen er verschillende keuzes en overwegingen zijn bij het kiezen van eettafels en stoelen. Vervolgens zal ik het hebben over de plaatsing en de grootte van de eettafel en stoelen. U kunt ernaar verwijzen als referentie om te voorkomen dat u een eettafel koopt die te groot is om te passen.

Afstand tussen eettafel en stoel en muur: reserve 80cm

Hoewel de eettafel en de eetkamerstoel onafhankelijke entiteiten zijn, vormen in het dagelijks leven de eettafel en stoelen een geheel, dus bij het rangschikken van de eettafel en stoelen wordt de eettafel over het algemeen als maatstaf gebruikt.

De combinatie van eettafel en stoel is een geheel in het ontwerp.

De website van 1homedesign biedt u hoogwaardige reproducties van eettafellampen.

Als de eettafel niet tegen de muur is geplaatst en er moet een stoel achterin tegen de muur worden gereserveerd, dan is het noodzakelijk om het probleem van mensen die binnenkomen en vertrekken bij het betreden en verlaten van de stoel te laten. de afmeting van de eetkamerstoel met de rugleuning is ongeveer 50 cm, en na het overwegen van de stoel, moet er een bepaalde ruimte zijn voor activiteiten, dus het wordt over het algemeen aanbevolen – als de eettafel aan de zijkant van de muur moet worden geplaatst , moet de afstand tussen de eettafel en de muur 80cm worden gereserveerd. Deze afstand is natuurlijk alleen ter referentie, u kunt enkele aanpassingen maken op basis van uw eigen type appartement en gezinscijfer.

Laat 80 cm tussen de eettafel en de muur.

Achter de eettafel en stoelen is het gangpad: reserveer 1 meter

Als het gangpad achter de eettafel en stoelen is gereserveerd, dan moet het gangpad als leeflijn zo breed mogelijk worden gehouden bij het reserveren van de grootte van het gangpad.Als de ruimte erg krap is, zal het gangpad naast de eettafel ook Het moet meer dan 1 meter zijn. Hoewel de bewegende lijn druk is tijdens het eten, kan de eetkamerstoel op gewone tijden onder de eettafel worden geschoven en kan er voldoende bewegingslijngrootte worden gereserveerd.

Het gangpad naast de eettafel dient 100cm vrij te laten.

Hoeveel ruimte moet ik reserveren voor een eettafel van 1,2 meter lang?

De ronde eettafel is gecentreerd

Ervan uitgaande dat het een ronde eettafel van 1,2 meter is, aangezien de ronde eettafel over het algemeen in het midden moet worden geplaatst, moet u er rekening mee houden dat de gereserveerde maat van de eettafel, stoelen en de muur 80 cm is, en de gereserveerde maat van de gangpad achter eettafel en stoel is 1 m. De afmeting van de eettafel zelf is 1,2 m, dus aan de lange zijde moet minimaal 3 mtr zijn;

80cm eetkamerstoel activiteit + 1m gangpad + 1,2m eettafel = 3m ruimte.

Aan beide kanten van de tafel, de korte kant van de muur zonder het gangpad te verlaten, dan moet je de maat van de eettafel, stoelen en de muur aan beide kanten reserveren, wat gelijk is aan 80cm×2=1,6m, plus de eettafel zelf is 1,2 meter dat is 2,8 meter.

2×80cm eetkamerstoel activiteit + 1,2m eettafel = 2,8m ruimte.

Als je daarom een ​​ronde eettafel van 1,2 meter wilt plaatsen, is de benodigde ruimte minimaal 2,8m×3m. Uiteraard zijn de bovenstaande afmetingen alleen ter referentie en moeten de specifieke voorwaarden worden overwogen in overeenstemming met de uitgebreide voorwaarden, zoals het type appartement en de grootte van de bewoners.

Vierkante eettafel wordt aanbevolen voor een kleine ruimte

Als de oppervlakte van het huis niet groot is, raad ik persoonlijk het gebruik van een vierkante eettafel aan. De vierkante eettafel kan tegen de muur worden geplaatst als er minder mensen zijn, om een ​​lossere gangpadbeweging vrij te maken. En praktisch.

De vierkante tafel kan aan de muur worden geplaatst, wat flexibeler is.

Het is ook een eettafel van 1,2 meter lang. De korte zijde hoeft maar 80-90 cm te zijn. Als deze tegen de muur wordt geplaatst, hoeft de eettafel meestal slechts ongeveer 90 cm in het gangpad in te nemen, en de resterende ruimte kan worden gebruikt als woonlijn, die zeer ruim zal zijn. , meer geschikt voor kleine ruimtes.

De lange zijde van de vierkante tafel wordt verticaal tegen de muur geplaatst, die slechts 90cm ruimte in beslag neemt.

Natuurlijk, afhankelijk van de ruimte van het appartement, als de ruimte relatief groot is en het gangpad voldoende is, kan de eettafel ook zijwaarts worden geplaatst, wat meer ruimte in de woonkamer vrijmaakt en het handiger maakt om te eten bij gewone tijden.

De vierkante tafel wordt horizontaal tegen de muur geplaatst, wat comfortabel en handig is.

Samenvattend, bij het plaatsen van de eettafel en stoelen moet 80 cm tussen de eettafel en de muur worden gelaten en het gangpad achter de eettafel moet 1 m groot zijn. Tegelijkertijd moet ook rekening worden gehouden met de grootte van het appartement, de indeling van het dressoir en de grootte van de bewoner.In andere gevallen, als u het niet zeker weet, kunt u ook een ontwerper zoeken om een ​​indelingsplan te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *